niedziela, 12 maja 2013
Exotic fruit tray bake
Owsiana krajanka, zamiast egzotycznych owoców dałam rodzynki i nasiona słonecznika. Wyszła bardzo dobra, coś ala takie batony owsiane typu Crunchy. Godne polecenia szczególnie ze względu na prostotę wykonania. Domowe- zawsze lepsze prawda? :)
Exotic fruit tray bake
źródło
Składniki:
150 g masła
75 g cukru brązowego (dałam 50g zwykłego)
75 g golden syrup
225 g płatków owsianych
75 g owoców suszonych
szczypta soli
Przygotowanie:
1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Małą foremkę prostokątną lub kwadratową wyłożyć papierem do pieczenia.
2. Masło, cukier, golden syrup roztopić w garnku.
3. Płatki owsiane, owoce suszone wymieszać w misce ze szczyptą soli. Wlać do nich mokre składniki i dokładnie wymieszać.
4. Masę owsianą wyłożyć do formy, wyrównać łyżką i piec około 25 min. Po wyjęciu z piekarnika trzeba odczekać parę minut, po czym ciasto wyłożyć na kratę. Wystudzić około 15 min i pokroić na prostokąty.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)